Masło Shea Karite 1kg

New product

Masło shea posiada właściwości nawilżające oraz ochronne dla skóry.

dostępny

39,85 zł (brutto)

Masło Shea nierafinowane 1 kg

Masło Shea (zwane inaczej Karite), jest pozyskiwane z owoców drzewa shea które rośnie na terenie Zachodniej i Środkowej części Afryki na otwartej przestrzeni sawanny.

Masło Shea w czystej postaci jest stosowane do pielęgnacji skóry całego ciała i do masażu ciała. Jego składnik używany jest do produkcji lotionów, kremów, kosmetyków do makijażu, kremów przeciwsłonecznych, mydeł i kremów po goleniu. W czystej postaci powinien rozpuścić się w dłoni. Po nałożeniu na skórę zapewni ochronną, delikatną i pielęgnacyjną warstwę. Może być stosowane również do skóry delikatnej takiej jak występująca pod oczami.

Masło Shea
to idealny preparat kosmetyczny do stosowania miejscowego. Szybko się wchłania nie pozostawiając na skórze tłustej powłoki.


Masło shea nie spłynie ze skóry w trakcie kąpieli, a więc skóra jest chroniona również w wodzie. Masło shea zawiera w sobie substancje niezmydlające i to dzięki tej właściwości jest chętnie używane przy produkcji mydeł. Aby mydło posiadało właściwości nawilżające powinno się mieszać je w stężeniach od 10 do 15 procent fazy tłuszczowej. Zastosowanie masła shea w mydle daje pozytywne uczucie gładkości, jakie mogą dać tylko mydła luksusowe.

Masło shea - zastosowanie:
- krem natłuszczający,
- balsam do ciała,
- krem dla dzieci,
- jako odżywka do końcówek włosów,
- odżywka do paznokci,
- krem do rąk i pięt,
- jako dodatek do kąpieli- ok. 3 łyżeczki.

INCI: Butyrospermum Parkii

W tej chwili brak opinii klientów.

Napisz recenzję

Masło Shea Karite 1kg

Masło Shea Karite 1kg

Masło shea posiada właściwości nawilżające oraz ochronne dla skóry.

Podobne produkty